AUTOR

Una de les facetes creatives de Lluís Gutiérrez Pagès va ser l'escriptura. El seu ampli espectre d'interessos van fer que dediqués gran part del seu temps a la lectura i a l'escriptura. Com a gran aficionat a l'estudi, la lectura sempre anava acompanyada de la presa d'apunts. En els aspectes literaris era especialment amant dels clàssics llatins i grecs, però també d'altres autors. En el camp de les ciències, els seus interessos es dirigien especialment a la biologia i les ciències naturals, la gastronomia i, en les humanitats, a les arts. De tot aquest batibull de coneixements i d'interessos van sorgir diferents projectes que es van materialitzar en unes 120 pel·lícules educatives i alguns llibres. 
Entre els seus manuscrits trobem especialment temes de ciències i de gastronomia. També havia escrit un llibre de viatges que recollia una de les seves expedicions documentals per Àfrica i que, lamentablement, es va extraviar l'únic original. 


2002. La sopas y otros alimentos líquidos. (Inédito)
2002. La pasta. Las más sencillas recetas italianas seguidas de unas pocas que se ha popularizado en Cataluña. (Inédito)
2009. Plantas útiles para el hombre Historia natural y cultural de las plantas comestibles. (Argania Editio, SCP Barcelona 2009)
2013. Comer animales Una zoologia de los animales que comemos. (Inédito)
2013. Memorias. (Inédito)
2014. Recetas de cocina. (Inédito)














En l'apartat de cinema, sabem que va realitzar unes 120 pel·lícules per l'empresa Aries Films de Barcelona. Aquests documentals tenien una finalitat educativa i era un encàrrec del Ministerio de Educación sobre els programes de batxillerat. Feien referència a temes diversos d'història, història de l'art, química, física i ciències naturals. Els guions i la realització ven ser íntegrament fets per ell. Filmades en 16 mm i comercialitzades en súper 8, estaven realitzades amb senzillesa i tenien una durada d'entre 10 i 15 minuts. Amb l'aparició del vídeo i la fallida de l'empresa als anys 80, moltes pel·lícules es van perdre. Algunes, però, havien sigut editades en vídeo per San Pablo Films  i es poden trobar als arxius de la Biblioteca Nacional.

En aquest enllaç es pot consultar el catàleg de les pel·lícules passades a vídeo.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada